Alocatii pentru Copii in Romania in 2024. Cand intra pe card sau la posta

0
Alocatii pentru Copii in Romania 2024. Data si ora pe card
Publicitate

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024. Afla cand intra pe card sau la posta?

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024. Cand intra pe card sau la posta? Alocatiile pentru copii reprezinta un sprijin esential pentru familiile din Romania, asigurand sustinerea financiara a copiilor pana la varsta de 18 ani.

In acest articol, vom furniza informatii detaliate despre alocatii in Romania pentru anul 2024, inclusiv data la care se fac platile, valoarea alocatiilor, conditiile de acordare si multe altele.

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024: Incepand cu luna ianuarie 2022, alocatiile pentru copii au fost reglementate astfel:

 1. Alocatie pentru Copii pana la 2 ani:
  • Valoare alocatie 2024: 718 Lei pe luna.
 2. Alocatie pentru Copii intre 2 ani si 18 ani:
  • Valoare alocatie 2024: 291 Lei pe luna.

Alocatie pentru pentru Tineri peste 18 ani

Daca ai trecut de varsta de 18 ani, poti continua sa primesti alocatie de stat, cu conditia sa urmezi cursurile invatamantului liceal sau profesional.

 • Valoare alocatie 2024: 291 Lei pe luna.

Data la Care se face plata alocatiei pentru copii in 2024

Platile alocatiilor in Romania in anul 2024 se efectueaza, in principiu, pe data de 8 a fiecarei luni. Totusi, trebuie mentionat ca nu exista o obligativitate legala cu privire la data exacta a intrarii alocatiei pe cardul parintilor sau tutorilor. Alte detalii de luat in considerare includ:

 • Este in weekend sau in zi de sarbatoare legala, alocatia se va trimite in ziua lucratoare urmatoare.
 • Pentru conturile bancare din strainatate, transferurile pot intarzia.

Plata Alocatiilor prin Posta Romana: Alocatiile platite prin Posta Romana se efectueaza, de asemenea, pe data de 8 a fiecarei luni. Cu toate acestea, exista riscul de intarziere in functie de volumul de lucru al lucratorului postal responsabil de distribuirea alocatiei.

Alocatia de Stat pentru Copii

Alocatia de stat pentru copii se acorda atat unuia dintre parinti, cat si tutorelui, curatorului sau persoanei careia i-a fost incredintat copilul in cazul darii in plasament a unui copil. In ultima varianta, intra si asistentul maternal sau persoana careia i-a fost incredintat copilul.

Valoare alocatie copii 2024. Majorare de la 1 ianuarie

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024. Majorarea Alocatiei pentru Copii in 2024: In anul 2024, alocatia pentru copii a fost majorata, astfel:

 • Alocatie de Stat pentru Copii intre 0 luni si 2 ani: 718 Ron pe luna.
 • Alocatie de Stat pentru Copii intre 2 ani si 18 ani: 291 Ron pe luna.

Acte Necesare pentru Acordarea Alocatiei de Stat in 2024

Pentru a primi alocatia de stat, este necesar sa depuneti urmatoarele acte:

 • Cerere tip completata cu datele solicitate.
 • Copie a cartii de identitate a parintilor (o copie pentru mama si o copie pentru tata).
 • Certificatul de nastere al copilului (copie si original).
 • Copie a hotararii de incredintare a copilului (optional).
 • Certificatul de casatorie (copie si original).
 • Hotararea de adoptie (copie, daca este cazul).
 • Actele de resedinta, in cazul in care unul sau ambii parinti au resedinta intr-una dintre tarile UE (copie).
 • Extrasul de cont pe numele titularului, daca alocatia se va vira intr-un cont bancar (verificati datele de pe extrasul de cont pentru a se conforma cu numele de pe cartea de identitate).

Pierderea Alocatiei de Stat pentru Copii

Alocatia de stat pentru copii poate fi pierduta in anumite situatii:

 • Daca reprezentantul legal al copilului nu a incasat alocatia timp de 3 luni consecutive.
 • Daca un elev acumuleaza intre 10 si 19 absente nemotivate intr-un semestru, suma alocatiei pentru sustinerea familiei scade cu 20%.
 • Daca un elev lipseste de la scoala 20 de ore sau mai mult, suma se injumatateste, iar daca numarul orelor de absenta trece de 20, familia pierde acest drept.

Ora de Intrare a Alocatiilor pe Card sau la posta

Ora exacta de intrare a alocatiilor pe card poate varia in functie de banca, dar de obicei se efectueaza dupa ora 14 sau 15 a zilei de 8 a lunii.

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024.  Alocatiile pentru copii reprezinta o sursa importanta de sprijin financiar pentru familiile din Romania, iar informatiile furnizate in acest articol au scopul de a clarifica aspectele legate de data de plata, valoare, acte necesare si alte detalii relevante pentru anul 2024. Este important ca parintii sa fie la curent cu aceste informatii pentru a asigura un proces de solicitare si primire a alocatiilor cat mai eficient.

Beneficiarii Alocatiilor pentru Copii

Alocatiile pentru copii sunt destinate familiilor care au copii cu varste de pana la 18 ani si care indeplinesc anumite criterii.

Beneficiarii pot fi parintii biologici ai copiilor, parintii adoptivi, tutorii legali sau orice alta persoana careia i-a fost incredintat copilul in cazul plasamentului acestuia.

In acest ultim caz, inclusiv asistentul maternal este eligibil pentru a primi alocatia de stat pentru copii.

Mod de Calcul al Alocatiilor pentru copii

Valoarea alocatiilor pentru copii este stabilita in functie de varsta copilului. Conform reglementarilor din 2024:

 • Copiii cu varsta de pana la 2 ani primesc o alocatie lunara de 718 Lei.
 • Copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani beneficiaza de o alocatie lunara de 291 Lei.

Schimbari Potentiale in Valoarea Alocatiilor pentru anul 2024

Este important de mentionat ca valoarea alocatiilor pentru copii poate suferi schimbari in functie de evolutia ratei inflatiei. Guvernul Romaniei poate decide sa actualizeze valoarea alocatiilor pentru a tine pasul cu costul vietii.

De aceea, este recomandat sa verificati periodic informatiile actualizate referitoare la valoarea alocatiilor.

Modalitati de Plata a Alocatiilor pentru copii in 2024

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024.  Platile alocatiilor pentru copii se pot realiza prin doua modalitati principale: transfer bancar si mandat postal. Beneficiarii pot alege modalitatea de plata care li se potriveste cel mai bine. Platile prin transfer bancar se efectueaza direct pe contul bancar al beneficiarului, in timp ce platile prin mandat postal implica ridicarea sumei de la o sucursala a Postei Romane.

Calendarul de Plata pe Parcursul Anului. Cand intra alocatia in fiecare luna?

Pe langa informatiile prezentate anterior referitoare la data de 8 a fiecarei luni pentru platile alocatiilor, este util sa cunoasteti calendarul de plata pe parcursul anului. Alocatiile pentru copii se platesc lunar, incepand cu luna ianuarie si pana in luna decembrie a fiecarui an. Iata calendarul detaliat pentru anul 2024:

 • Ianuarie 2024: ziua nr. 8
 • Februarie 2024: ziua nr. 8
 • Martie 2024: ziua nr. 8
 • Aprilie 2024: ziua nr. 8
 • Mai 2024: ziua nr. 8
 • Iunie 2024: ziua nr. 8
 • Iulie 2024: ziua nr. 8
 • August 2024: ziua nr. 8
 • Septembrie 2024: ziua nr. 8
 • Octombrie 2024: ziua nr. 8
 • Noiembrie 2024: ziua nr. 8
 • Decembrie 2024: ziua nr. 8

Este important sa retineti aceste date pentru a va organiza bugetul familial in mod eficient.

Banci la care poti incasa alocatia pentru copii in Romania

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024.  In Romania, alocatiile pentru copii pot fi incasate la mai multe banci, de obicei prin transfer bancar pe conturile parintilor sau tutorilor legali. Majoritatea bancilor din Romania sunt implicate in procesul de distribuire a alocatiilor. Iata cateva dintre bancile mari din Romania unde poti incasa alocatia:

 1. Banca Comerciala Romana (BCR): BCR este una dintre cele mai mari banci din Romania si ofera servicii de gestionare a alocatiilor pentru copii.
 2. Banca Transilvania: BT este una dintre cele mai mari banci din Romania si permite incasarea alocatiilor pe conturile lor bancare.
 3. BRD – Groupe Société Générale: BRD este o banca importanta din Romania si ofera servicii pentru incasarea alocatiilor.
 4. Raiffeisen Bank: Raiffeisen Bank este o alta optiune pentru incasarea alocatiilor pentru copii in Romania.
 5. ING Bank: ING Bank ofera si el servicii pentru gestionarea alocatiilor.
 6. Alpha Bank: Alpha Bank este o banca prezenta in Romania si poate fi folosita pentru incasarea alocatiilor.
 7. CEC Bank: CEC Bank este banca de stat a Romaniei si este, de asemenea, implicata in procesul de distribuire a alocatiilor.
 8. OTP Bank
 9. CEC Bank
 10. Exim Bank
 11. Libra Bank

Pentru a incasa alocatia pe contul bancar, trebuie sa depuneti actele necesare la banca aleasa si sa furnizati informatiile de cont necesare. Este important sa va asigurati ca aveti un cont bancar deschis la una dintre aceste banci si sa verificati procedurile specifice fiecarei banci pentru a primi alocatia in mod eficient

Concluzie despre alocatiile pentru copii in 2024, data si ora la care intra alocatia.

Alocatii pentru Copii in Romania in 2024. Alocatiile pentru copii reprezinta un sprijin esential pentru familiile din Romania si asigura sustinerea financiara a copiilor. Cu informatiile furnizate in acest articol, speram sa va ajutam sa intelegeti mai bine aspectele legate de alocatii, inclusiv data de plata, valoarea, actele necesare si alte detalii relevante pentru anul 2024. Este important sa fiti la curent cu aceste informatii pentru a beneficia de acest sprijin financiar in mod corespunzator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.