Contact RAR Vrancea

0
Contact RAR Vrancea
publicitate

Contact RAR Vrancea. Tot ce trebuie să știi despre Înmatriculări, Inspectii Tehnice și Mai Mult

Contact RAR Vrancea. Înmatricularea și întreținerea vehiculelor sunt aspecte cruciale pentru orice șofer responsabil. În România, Registrul Auto Român (RAR) este instituția responsabilă de reglementarea și monitorizarea acestor procese. În orașul Vrancea, unul dintre cele mai mari centre urbane din regiune, sediul RAR este o resursă vitală pentru proprietarii de autovehicule.

Acest articol va explora în detaliu rolul și serviciile oferite de RAR Vrancea, precum și informații esențiale despre înmatriculări, inspecții tehnice și multe altele.

publicitate

Rolul RAR Vrancea in ecosistemul national

Contact RAR Vrancea. Registrul Auto Român (RAR) este o instituție de importanță crucială în domeniul vehiculelor din România. Misunea sa principală este de a asigura siguranța și legalitatea parcului auto al țării. În Vrancea, RAR este prezent prin intermediul sediului său local, oferind servicii esențiale pentru șoferii din zonă.

publicitate

Printre principalele responsabilități ale RAR Vrancea se numără:

 1. Înmatricularea vehiculelor. RAR Vrancea este implicat în procesul de înmatriculare a vehiculelor noi sau importate în țară. Acest proces implică verificarea conformității cu standardele de siguranță și emisiile de poluare.
 2. Inspectii tehnice periodice. Pentru a asigura că vehiculele sunt în stare sigură și funcțională, RAR Vrancea efectuează inspecții tehnice periodice conform legislației în vigoare.
 3. Eliberarea documentelor tehnice. RAR Vrancea este responsabil pentru eliberarea documentelor esențiale precum certificatul de înmatriculare și talonul de înmatriculare.
 4. Supravegherea pieței auto: Instituția monitorizează piața auto pentru a identifica și preveni fraudarea sistemului, inclusiv falsificarea documentelor și vânzarea de vehicule furate sau cu istoric dubios.

Servicii oferite de RAR Vrancea

Contact RAR Vrancea. Sediul RAR din Vrancea oferă o gamă largă de servicii pentru proprietarii de vehicule. Acestea includ, dar nu se limitează la:

publicitate
 1. Înmatriculări initiale. Pentru vehiculele noi sau cele importate în România, proprietarii trebuie să îndeplinească cerințele de înmatriculare. RAR Vrancea oferă asistență și îndrumare în acest proces.
 2. Înmatriculări provizorii. În anumite situații, cum ar fi achiziționarea unui vehicul second-hand, proprietarii pot solicita înmatricularea provizorie pentru a putea circula legal în timp ce finalizează documentele permanente.
 3. Inspecții tehnice periodice. Conform legislației române, toate vehiculele trebuie să treacă printr-o inspecție tehnică periodică pentru a asigura siguranța rutieră. RAR Vrancea oferă aceste servicii la standarde ridicate.
 4. Reînnoirea înmatriculărilor. După expirarea termenului de valabilitate a înmatriculării, proprietarii trebuie să solicite reînnoirea acesteia. RAR Vrancea facilitează acest proces și emite documentele actualizate.
 5. Verificarea istoricului vehiculului. Pentru a preveni fraudele și pentru a asigura că un vehicul nu are istoricul compromis, Registrul Auto Roman Vranceapoate furniza informații despre istoricul vehiculului.
 6. Consultanță și asistență. Personalul Registrul Auto Roman Vrancea este disponibil pentru a oferi consultanță și asistență cu privire la diverse aspecte legate de înmatriculare, inspectii tehnice și alte proceduri legale.

Contact și Programare Registrul Auto Roman Vrancea

Contact RAR Vrancea. Pentru a beneficia de serviciile oferite de Registrul Auto Roman Vrancea, este important să luați legătura cu sediul instituției și să programați întâlniri sau inspecții. Iată cum puteți intra în contact cu RAR Vrancea:

publicitate
 • Adresă RAR Vrancea: Focşani, Str. Odobeşti nr. 53, Vrancea
 • Telefon RAR Vrancea: 0237.222.743
 • E-mail: RAR Centru [email protected]
 • Program de lucru: 08:00 – 16:30 (L-V)

Pentru a programa o inspecție tehnică sau pentru a obține informații suplimentare despre serviciile disponibile, puteți contacta RAR Vrancea folosind datele de contact de mai sus. De asemenea, este recomandabil să verificați programul de lucru al instituției înainte de a vă prezenta la sediu. Contact RAR Vrancea.

publicitate

Care sunt Taxele RAR Vrancea – Registrul Auto Roman in 2024?

Pentru a putea circula pe drumurile României în mod legal și sigur, este esențial să respectați cerințele Registrului Auto Român (RAR) și să plătiți taxa corespunzătoare pentru inspecția tehnică a autovehiculului dvs. Iată tot ce trebuie să știți despre costurile și procedura de efectuare a inspecției RAR în 2023.

Costul Taxei RAR Vrancea pentru 2024

Taxa RAR pentru 2023 diferă în funcție de tipul de autovehicul și greutatea sa. Iată o sumarizare a costurilor:

 1. Autoturisme din UE sub 3,5 tone. Taxa RAR pentru acest tip de autoturisme este de 539 de lei.
 2. Autoturisme din UE peste 3,5 tone. Pentru aceste vehicule, taxa RAR este de 857 de lei.
 3. Autoturisme din afara UE peste 3,5 tone. Costul taxei RAR pentru autoturismele din afara Uniunii Europene și cu o greutate mai mare de 3,5 tone este de 1149 de lei.
 4. Vehicule utilitare. Pentru această categorie de autovehicule, taxa RAR este de 149 de lei. Contact RAR Vrancea.

Unde să Plătiți Taxa RAR Vrancea și Să Efectuați Inspecția Tehnică?

Pentru a plăti taxa RAR și a efectua inspecția tehnică pentru autovehiculul dvs., urmați acești pași:

 1. Plata Taxei RAR Vrancea. Taxa de la Registrul Auto Roman Vrancea poate fi plătită la banca CEC, alte bănci partenere sau la Oficiul Poștal Român.
 2. Programare pentru Inspecție. Pentru a programa inspecția tehnică la RAR, accesați site-ul oficial al RAR și completați formularul de programare. Selectați reprezentanța RAR la care doriți să efectuați inspecția și alegeți data și ora disponibilă.
 3. Documente Necesare. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pentru înmatricularea auto, inclusiv: cererea de înmatriculare auto, fișa de înmatriculare completată, dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare, actul de identitate al solicitantului, copia contractului RCA, documentul de proprietate al vehiculului, certificatul de autenticitate al vehiculului emis de RAR, documentele de înmatriculare eliberate de autoritățile străine, dovada efectuării inspecției tehnice periodice (ITP) și dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Programare online la RAR Vrancea

 1. Accesați portalul online al RAR. Deschideți navigatorul web și navigați către site-ul oficial al Registrului Auto Român, accesând rarom.ro.
 2. Găsiți secțiunea de programări. Căutați și accesați secțiunea dedicată programărilor pentru inspecția tehnică a autovehiculelor pe site-ul RAR.
 3. Completați formularul de programare. Furnizați toate informațiile solicitate în formularul online, inclusiv detaliile despre autovehicul și preferințele pentru data și ora inspecției.
 4. Selectați locația și programarea dorită. Alegeți locația RAR la care doriți să efectuați inspecția și selectați din calendarul online data și ora disponibilă.
 5. Finalizați programarea și confirmați-o. Verificați cu atenție toate detaliile programării și finalizați procesul de programare conform instrucțiunilor afișate pe site-ul RAR.
 6. Verificați confirmarea programării. După finalizarea procesului de programare, verificați e-mailul sau alte mijloace de comunicare pentru a primi confirmarea oficială a programării de la RAR.

Concluzie despre Registrul Auto Roman Vrancea

Registrul Auto Român (RAR) este un pilon al sistemului auto din România, asigurând siguranța și legalitatea parcului auto al țării. În Vrancea, sediul local al RAR este o resursă esențială pentru proprietarii de vehicule, oferind o gamă largă de servicii, de la înmatriculări la inspecții tehnice și consultanță specializată.

Contact RAR Vrancea. Este important pentru șoferii din Vrancea să fie conștienți de rolul și serviciile oferite de RAR și să se asigure că își mențin vehiculele în conformitate cu legislația în vigoare. Prin contactarea și colaborarea cu RAR Vrancea, proprietarii pot asigura că vehiculele lor sunt în stare sigură și legală pentru circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.