Transmitere index Hidroelectrica

0
Transmitere index Hidroelectrica
publicitate

Transmitere Index la Hidroelectrica. Modalitati de transmitere index autocitit

Transmitere index Hidroelectrica. Hidroelectrica, unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică din România, a anunțat schimbări semnificative în procesul de transmitere a indexului autocitit începând cu luna februarie 2024. Această modificare va afecta peste 500.000 de clienți și are drept scop îmbunătățirea eficienței și preciziei facturării consumului de energie. În acest articol, vom explora în detaliu toate aspectele legate de transmiterea indexului la Hidroelectrica, inclusiv perioadele de transmitere, modalitățile disponibile și importanța acestui proces.

Perioada de Transmitere a Indexului Autocitit

Începând cu luna februarie 2024, Hidroelectrica a stabilit o perioadă specifică pentru transmiterea indexului autocitit. Aceasta este cuprinsă între datele de 22 și 26 ale fiecărei luni. Este esențial ca clienții să respecte acest interval pentru a asigura facturarea corectă a consumului de energie.

publicitate

Detalii Importante

 • Perioada de transmitere: 22 – 26 ale lunii curente.
 • Ultima zi de transmitere: 26 ale lunii, pentru a permite procesarea corectă a datelor înainte de generarea facturilor.
 • Numărul de telefon pentru transmitere: 0800 800 359 (apel gratuit).

Modalități de Transmitere a Indexului Hidroelectrica

Hidroelectrica pune la dispoziția clienților mai multe modalități eficiente pentru transmiterea indexului autocitit. Acestea includ apeluri telefonice, utilizarea aplicației mobile iHidro și accesul la portalul web dedicat.

publicitate

Transmitere index Hidroelectrica prin Apel Telefonic

Una dintre cele mai simple metode de transmitere a indexului este prin apel telefonic. Clienții pot apela gratuit numărul 0800 800 359 și pot comunica indexul citit direct unui operator.

Transmitere index Hidroelectrica prin Aplicația iHidro

Aplicația mobilă iHidro este disponibilă atât pentru sistemele Android, cât și pentru iOS. Aceasta oferă o serie de funcționalități care facilitează monitorizarea și gestionarea consumului de energie:

publicitate
 • Monitorizarea consumului: Clienții pot verifica consumul de energie în timp real.
 • Verificarea soldului curent: Aplicația permite accesul la detalii despre soldul facturilor.
 • Accesarea ultimei facturi emise: Clienții pot consulta factura curentă și istoricul facturilor.
 • Transmiterea indexului: Indexul autocitit poate fi transmis rapid și eficient prin aplicație.
 • Gestionarea locurilor de consum: Aplicația permite gestionarea tuturor locurilor de consum asociate contului clientului.

Transmitere index autocitit Hidroelectrica online

Clienții pot accesa portalul web Hidroelectrica la adresa https://client.hidroelectrica.ro/autocitire pentru a transmite indexul autocitit. Portalul este ușor de utilizat și oferă toate informațiile necesare pentru o gestionare eficientă a consumului de energie.

publicitate

Importanța Transmiterii Indexului la Hidroelectrica

Transmiterea corectă și la timp a indexului autocitit este crucială pentru a asigura facturarea exactă a consumului de energie. Există mai multe motive pentru care acest proces este esențial:

publicitate
 • Facturarea pe baza consumului real: Clienții vor plăti exact cât consumă, evitând facturile estimate care pot fi mai mari decât consumul real.
 • Monitorizarea consumului: Prin transmiterea regulată a indexului, clienții pot monitoriza mai bine consumul și pot lua măsuri pentru economisirea energiei.
 • Evitarea penalităților: O factură corectă și la timp reduce riscul apariției penalităților pentru neplată.

Procedura de Transmitere a Indexului la Hidroelectrica

Instrucțiuni pentru Autocitirea Contorului

Autocitirea contorului este un proces simplu care poate fi efectuat de orice client. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

 1. Localizați contorul: Contorul de energie electrică este de obicei amplasat în exteriorul locuinței sau într-o cameră tehnică.
 2. Notați indexul: Citiți și notați indexul afișat pe contor. Asigurați-vă că ați notat toate cifrele, inclusiv cele după virgulă.
 3. Comunicați indexul: Folosiți una dintre metodele menționate mai sus pentru a transmite indexul către Hidroelectrica.

Validarea Identității

Pentru a asigura corectitudinea datelor, Hidroelectrica necesită validarea identității clientului înainte de transmiterea indexului. Clienții trebuie să furnizeze CNP-ul din contractul de furnizare. După validare, veți primi un link pe adresa de e-mail unde puteți introduce indexul autocitit.

Facturarea și Plata Facturilor Hidroelectrica

Detalii pe Factura Hidroelectrica

Facturile emise de Hidroelectrica conțin toate informațiile necesare pentru ca clienții să înțeleagă și să verifice corectitudinea acestora. Printre detaliile incluse se numără:

 • Seria, numărul facturii și data emiterii
 • Adresa de corespondență și datele clientului
 • Detalii ale contractului de furnizare
 • Perioada de facturare și data scadenței
 • Valoarea facturii curente și soldul clientului
 • Consumul de energie activă facturat
 • Detalii loc de consum (denumire, adresă, cod, POD, nivel tensiune)
 • Detalierea serviciilor facturate

Modalități de Plată factura Hidroelectrica

Hidroelectrica oferă multiple opțiuni pentru plata facturilor, pentru a se asigura că fiecare client poate alege metoda cea mai convenabilă:

 • Plata prin bancă: Facturile pot fi plătite prin transfer bancar sau la ghișeul băncii.
 • Plata online: Clienții pot accesa contul personal pe site-ul Hidroelectrica și pot plăti factura online folosind cardul de credit sau debit.
 • Plata prin SMS: Un serviciu care permite plata facturilor prin intermediul unui mesaj text.
 • Plata la oficiile poștale: Facturile pot fi plătite la orice oficiu poștal, folosind numerar sau cardul de debit.
 • Plata prin agenții de plată: Agenții precum Western Union sau MoneyGram acceptă plăți pentru facturile de utilități.

Concluzie despre Transmitere index Hidroelectrica

Transmiterea indexului la Hidroelectrica este un proces esențial pentru asigurarea unei facturări corecte și transparente. Începând cu luna februarie 2024, clienții trebuie să fie atenți la noile intervale de transmitere și să utilizeze metodele eficiente puse la dispoziție de companie. Prin respectarea acestor indicații, clienții pot beneficia de o gestionare mai bună a consumului de energie și pot evita eventualele neplăceri legate de facturile de utilități. Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să contactați serviciul de suport Hidroelectrica la numerele de telefon 0219834 sau 0219861.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.